Tinghir o Tinerhir

Situada en ple oasi del Todra, a mil tres-cents metres d'alçada, entre les cadenes del Gran Atlas i del Jebel Saghro, Tinghir és una petita ciutat assossegada i encantadora, on el viatger pot entretenir-se en conèixer de prop la vida diària del poble berber. Els principals indrets a visitar a la ciutat i al seu entorn, per ordre de proximitat a l’hotel Tomboctou, són:

El «carrer de les dones»

Aquesta zona mercantil és coneguda amb el nom de «carrer de les dones» perquè n’hi sol haver moltes, sobretot a la tarda.

Descarregar un pla de la ciutat en PDF

L’antic alcàsser

L’antic alcàsser (poble fortificat) de Tinghir encara conserva una bona part de les seves cases de tàpia. Li diuen habitualment «el barri jueu», però en realitat els hebreus n’ocupaven sols un carrer i alguns carrerons. És objecte de restauració des del 2013.

Més informació

La mesquita i medersa Ikelane

Dins l’alcàsser Afanour, que es troba quasi tot en ruïnes, la mesquita i medersa Ikelane ha estat restaurada per l’Associació Afanour de Desenvolupament i ara és oberta a la visita, fins i tot pels no-musulmans.

Més informació

L’alcassaba d’El Glaoui

Al damunt d’un turó, en ple centre de Tinghir, l’alcassaba d’El Glaoui és en ruïnes, però constitueix un esplèndid punt de vista sobre la ciutat i l’oasi.

Més informació

El mercat setmanal

Si sóu a Tinghir un dilluns, no podeu perdre-us el seu gran mercat setmanal, un dels més importants i dels més vistosos de la regió, en el que trobem les diferents branques de l’artesania local.

Més informació

Les gorges del Todra

A tan sols 15 km al nord de Tinghir comencen les famoses gorges del Todra, que es perllonguen durant quasi una vintena de quilòmetres, fins al pintoresc poble de Tamtatoucht.

L’alcàsser El Khorbat

A 48 km de Tinghir per la carretera d’Erfoud, El Khorbat és un alcàsser magnífic que ha estat objecte d'un projecte de rehabilitació finançat pel Col·legi d’Aparelladors i Arquitectes Tècnics de Barcelona i que es manté habitat en gran part.

Més informació

El Museu dels Oasis

Dins el mateix alcàsser El Khorbat, el Museu dels Oasis, amb vint-i-dues sales, ofereix als viatgers la possibilitat de comprendre tots els aspectes de la vida tradicional a les valls presaharianes.

Més informació