Alcassaba Ait Ouzza, a Boumalne, sud del Marroc.
Roger Mimó: En español   En français.

LA RUTA DE LES MIL ALCASSABES

Hotel Tomboctou

Comprar-se una alcassaba

La idea de comprar una antiga alcassaba per a restaurar-la i transformar-la en allotjament turístic, en un altre tipus de negoci o bé senzillament en habitatge privat on anar a passar la jubilació ha temptat a més d’un viatger. No obstant, la major part dels qui han tingut aquesta idea no han arribat a trobar mai l’edifici que somniaven.

En aquesta pàgina us oferim, doncs, les coordinades d’algunes alcassabes que podrien interessar els inversors de qualsevol nacionalitat que desitgin establir-se al sud del Marroc..

I si tu ets un propietari d’alcassaba i te la vols vendre, sols has de fer que posar-te en contacte amb mi per a fer-la figurar gratuïtament en aquesta pàgina.

E-mail de Roger Mimó

El meu objectiu no és cap altre que facilitar els contactes entre possibles venedors i compradors, per a evitar que les alcassabes deshabitades desapareguin per manca de manteniment.

Mapa del sud del Marroc amb alcassabes en venda.


A Ouarzazate

L’alcassaba Aït Si Krim, prop de l’alcassaba de Taourirt, és en venda, amb 3600 m2 de terreny. En demanen 4 000 000 DH.

Tel: 0665825999.

Kasbah Ait Si Krim, Ouarzazate, Maroc.


A Skoura

L’alcassaba Aït El Mekki, a 100 m d’Amerhidil, està en venda. Inclou 14 cambres i molt terreny al voltant. Preu que en demanen: 6 000 000 DH.

Aziz Hilal : E-mail Aziz Hilal

Kasbah Ait El Mekki, Skoura, Maroc.


Prop de Skoura

A l’oasi de Sidi Flah, la Tighremt n’Ideriren s’alça altiva sobre un tossal i presenta un gran valor artístic per la seva decoració, encara que l’espai interior és obscur i bastant limitat. Inclou 132 m2 construïts a 4 nivells i 283 m2 de terreny exterior.

El seu propietari estaria disposat a vendre-la o, com a mínim, a llogar-la a un possible inversor, o a arribar a alguna mena d’acord per a la seva explotació.

Alcassaba Ideriren a Sidi Flah, prop de Skoura, Marroc.


A Boumalne Dadès

L’alcassaba del Caid Mimoun a Slilo, a 2 Km. de Boumalne Dadès, està en venda. Consta d’una vintena de cambres repartides a 4 nivells, sense pati central.

Alcassaba del caid Mimoun a Slilo, prop de Boumalne.


A Msemrir

Els propietaris de la Tighremt n’Moha Ou Ali Ou Icho es mostren interessats en la seva venda. És una alcassaba construïda el 1944, de 120 m2 aproximadament per 4 nivells i bastant terreny al seu voltant. El sostre tameruaht de l’entrada li dóna un especial interès. S’hi arriba per una pista practicable amb qualsevol vehicle.

Alcassaba Moha Ou Ali a Msemrir, Marroc. Alcassaba a Msemrir, Marroc.

Entre Boumalne Dadès i Tinghir

A Imider, la Tighremt n’Ou Rahma es troba en venda i la seva situació prop de la carretera la fa molt atractiva, encara que li manquin les dues torres de darrere, caigudes durant les inundacions del 1965. La superfície de l’alcassaba és de 103 m2 per 3 nivells sense comptar el terrat i a més inclou 840 m2 de terreny al davant, mentre al darrere està enganxada amb la casa dels veïns. Els propietaris en demanen 800.000 DH (quasi 80.000 €), però sempre es pot negociar.

Tighremt Ou Rahma a Imiter, Marroc.

També a Imider, la Tighremt n’Aït Faska no està en venda, però els propietaris cerquen un soci que aporti el capital necessari per a restaurar-la y transformar-la en casa rural.

Tighremt Ait Faska, Imider. Tighremt Ait Faska, Imider.

A Tinghir

L’enorme alcassaba d’El Glaoui ha estat ja adquirida per un inversor local en vistes a crear-hi un complex turístic que podria incloure un allotjament d’alta categoria, un restaurant, un museu, sales d’exposicions, tallers d’artesans i altres negocis. No obstant, fins ara no ha avançat gens en aquest projecte i cerca altres possibles inversors que, a més d’aportar capital, s’encarreguin de posar l’establiment en marxa.

Alcassaba El Glaoui a Tineghir, Marroc.

Aquesta alcassaba s’alça al damunt d’un turó amb una vista panoràmica meravellosa sobre la vall del Todra i és molt adequada per a qualsevol ús turístic. Fou construïda en diferents etapes entre el 1919 i el 1932 i abandonada a partir del 1956.

Vista de la vall del Todra, Marroc.
Vista panoràmica de la vall del Todra, des de l’alcassaba d’El Glaoui a Tinghir

La superfície, entre construccions i patis, és d’uns set mil metres quadrats. El propietari actual li dóna un valor de 8 000 000 DH. Per a rehabilitar tot el conjunt, que es troba en ruïnes, i transformar-lo en un complex turístic caldrien uns 12 000 000 DH sense comptar el valor ja esmentat del terreny.


A 4 km de Tinghir

A Ichmariren, en plena vall del Todra, l’alcassaba d’Omar Ou Madani es ven juntament amb una casa d’hostes de nova construcció que hi ha al costat, la Maison Iriki.

Tighremt Omar Ou Madani, Ichmarirn Tighremt Omar Ou Madani, Ichmarirn Tighremt Omar Ou Madani, Ichmarirn Tighremt Omar Ou Madani, Ichmarirn

Prop de Midelt

Una casa amb un gran jardí situada entre les ruines del Ksar Ahouli és en venda, en un entorn salvatge i magnífic, a la vora d’un riu. Està totalment equipada (aigua corrent, electricitat, jardins, dependències etc.). Ideal pels amants de la natura salvatge. Pot servir de casa rural, alberg de muntanya, mini-ranch). Preu a determinar. Tel. 00212-639638747

Casa en venda al Ksar Ahouli, prop de Midelt. Casa en venda al Ksar Ahouli, prop de Midelt.

Entre Tounfit i Imilchil

Un terreny amb les ruïnes d’una casa de terra és en venda, arran de carretera, amb bona vista sobre el riu i els conreus. El propietari també estaria interessat per associar-se. Ghadja Boujemaa, telèfon 00212-679929102, e-mail : E-mail de Ghadja Boujemaa

Alcassaba en venda entre Tounfit i Imilchil.


A Tazzarine

Un edifici de pedra construït a mitjans del segle XX amb planta d’alcassaba però d’un sol nivell està en venda.

Alcassaba en venda a Tazzarine.


A Taliouine

Al Douar Bouilga de Taliouine està en venda una construcció de terra amb una sola torre coneguda com Tagadirt. Les seves coordenades són 30º 32’ 46,6” N ; 7º 56’ 43,8” W. Malhauradament no disposem de cap número de telèfon de contacte.

Tagadirt a Taliouine, Marroc.


A Tamnouglat

Dins l’alcàsser Tamnougalt, un conjunt de quatre cases s’ofereix a possibles inversors, amb opcions de comprar-les, llogar-les o associar-se amb el propietari.

Mohamed Adaragui: E-mail de Mohamed Adaragui

Casa de terra en venda a Tamnougalt, sud del Marroc. Casa de terra en venda a Tamnougalt, sud del Marroc.

Dins el mateix alcàsser Tamnougalt, un altre conjunt de dues cases en ruïnes amb un total de 370 m2 situat arran del palmerar està en venda. En demanen 18 000 €.

Francisco Ortega: E-mail de Francisco Ortega

Tamnougalt. Tamnougalt.

A Tissergat, prop de Zagora

Tissergate. Una casa convertida en museu amb el nom Caverne des Trésors està en venda. Es pot contactar amb el propietari al telèfon 0618983978 o bé al correu E-mail Ahmed Touijer

Contacte amb l’autor: E-mail de Roger Mimó.

© Roger Mimó


Biografia de Roger Mimó La ruta de les mil alcassabes Què és una alcassaba? Allotjar-se en una alcassaba. Llibres de Roger Mimó.
Tunísia, Síria i Egipte. Les muntanyes del Marroc. Inventari d’alcassabes. Tinghir i la vall del Todra Roger Mimó reviu el viatge d’Ali Bei.