Alcassaba Ait Ouzza, a Boumalne, sud del Marroc.
Roger Mimó: En español   En français.

LA RUTA DE LES MIL ALCASSABES

Hotel Tomboctou

En Roger Mimó s’ha ocupat durant anys de renovar les guies de Tunísia, d’Egipte i de Síria de la col·lecció Guía Viva i de la col·lecció Guiarama que ell mateix ha escrit, i també les de la col·lecció Guía Total d’aquests països, que foren traduïdes al principi de l’italià.

Guía Total de Siria, revisada por Roger Mimó. Guía Total Egipte, revisada per en Roger Mimó. Guiarama de Tunísia, de Roger Mimó. Guiarama Egipte, escrita per Roger Mimó Guía Viva de Síria, escrita per en Roger Mimó. Guía Viva de Egipto, de Roger Mimó. Guía Viva de Tunisia, escrita per Josep M. Escofet i Roger Mimó.

La Guía Viva és una guia pràctica, dirigida als viatgers independents, que els facilita la informació necessària per a moure’s per aquests països i trobar transports públics, allotjaments de diverses categories i llocs on menjar bé sense gastar-s’hi massa. També hi figuren tots els monuments, museus i altres indrets a visitar, amb els corresponents horaris, preus de les entrades i una breu explicació que permet valorar-ne la importància abans d’accedir-hi.

La Guiarama és una guia de butxaca molt esquemàtica i concisa, que dóna una visió general del país i un munt de dades sobre diferents aspectes pràctics.

Per la seva banda, la Guía Total és una guia cultural, que descriu amb tots els detalls cada monument i el situa dins el seu context històric, de manera que serveix de complement a la Guía Viva i també és útil als qui viatgen en circuits organitzats.

A les tres guies, en Roger Mimó no es limita a parlar dels llocs més coneguts, on van tots els turistes, sinó que hi inclou informació sobre altres indrets poc trepitjats, que sovint tenen un especial encant precisament perquè no hi ha gaire gent.

Alguns indrets poc freqüentats a Tunísia:

Ghar El Melh, Tunísia
Ghar El Melh
Zaghouan, Tunísia
Zaghouan
Ksar El Morabitine, Tataouine, Tunísia.
Ksar El Morabitine, Tataouine
Pont morisc a Mehjez El Bab, Tunísia.
Pont morisc a Mehjez El Bab
Kebili, Tunísia
Kebili
Jerba o Djerba, Tunísia.
Costa occidental de Jerba
Tebourba, Tunísia
Tebourba
Testour, Tunísia.
Testour
Alcassaba El Kef
Alcassaba d’El Kef
Mercat de Sfax, Tunísia.
Mercat de Sfax
La Taula de Jugurtha, Tunísia.
La Taula de Jugurtha
Port púnic de Cartago, Tunísia.
El port púnic de Cartago

Alguns indrets poc freqüentats a Egipte:

Port Said, Egipte.
Port Said
Al Qanatir, El Caire, Egipte.
Al Qanatir, El Caire
Oasi de Kharga, Egipte.
Oasi de Kharga
Heliopolis, El Caire, Egipte.
Heliopolis, El Caire
Desert del Sinaí, Egipte.
Desert del Sinaí
Oasi de Dakhla, Egipte.
Oasi de Dakhla
Rashid o Rossetta, Egipte.
Rashid
Oasi de Siwa, Egipte.
Oasi de Siwa

Alguns indrets poc freqüentats a Síria:

Maalula, Síria.
Maalula
Serghila, Síria.
Ruïnes de Sergila
mesquita de Raqqa, Síria.
Raqqa
Sarouj, Síria.
Sarouj
Qasar Ibn Wardan, Síria.
Qasar Ibn Wardan
El Jebel Nusairi, Síria.
Jebel Nusairi

Si necessiteu altres dades que no es trobin en aquestes guies, no dubteu en demanar-les a l’autor, que farà el possible per complaure-us si es troba a les seves mans.


Contacte amb l’autor: E-mail de Roger Mimó.

© Roger Mimó


Biografia de Roger Mimó La ruta de les mil alcassabes Què és una alcassaba? Allotjar-se en una alcassaba. Comprar-se una alcassaba.
Llibres de Roger Mimó. Tinghir i la vall del Todra Les muntanyes del Marroc. Inventari d’alcassabes. Roger Mimó reviu el viatge d’Ali Bei.